“Lakše dišemo, imamo više otpusta nego prijema, ali imamo toliki broj pacijenata da nismo u stanju da bilo koju kovid bolnicu zatvorimo”

FOTO: TANJUG/ TANJA VALIC/bs
41

Bolnice u Srbiji trenutno su više od 80 odsto popunjene, pa se još uvek ne razmišlja o prelasku neke kovid bolnice u nonkovid režim, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

“Lakše dišemo, imamo više otpusta nego prijema, ali imamo toliki broj pacijenata da nismo u stanju da bilo koju kovid bolnicu zatvorimo”, rekao je Lončar novinarima nakon sastanka sa predstavnicima studentskih organizacija.

On je istakao da će pridržavanje mera u borbi protiv epidemije kovida-19, kao i dovoljan broj vakcinisanih, rasteretiti bolnice, posebno one za zbrinjavanje hitnih slučajeva.

“Da odatle pacijente premestimo u bolnicu u Batajnici ili u Kruševcu, a da njih što pre oslobodimo da mogu da se vrate u nonkovid režim rada, ali samo pod uslovom da pada broj obolelih”, poručio je Lončar.

On je sa studentima u Palati Srbija razgovarao o procesu vakcinacije, dilemama koje imaju, bezbednosti vakcina…

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More