Kraljica otklonila svaku šansu za pomirenje VILIJAMA i HARIJA: Evo šta je naredila! (FOTO)

Kraljica donela odluku a zbog nje princ Hari i princ Vilijam neće moći da razgovaraju na sahrani svoga dede, princa Filipa.

Foto: Tanjug (AP Photo/Frank Augstein, file)
230

Nakon odluke da se na sahrani princa Filipa prekrši tradicija o nošenju vojne unifrome, kraljica Elizabeta donela je još jednu odluku – princ Vilijam i princ Hari na sahrani nisu stajali jedan pored drugog.

Između njih dvojice iza sanduka princa Filipa hodao je njihov rođak Piter Filips, prenosi “Stil.kurir.rs”.

Foto: Tanjug (AP Photo/Frank Augstein, FILE)

Kraljica propisala da njihova mesta za sedenje budu udaljena jedno od drugog, piše Dejli mejl.

Nakon što je ovaj deo protokola otkriven, krenuli su i komentari kako je kraljica tim postupkom ukinula sve šanse da porodica pokaže jedinstvo u teškom trenutku i da se otuđena braća ponovo zbliže.

Foto: Tanjug (AP Photo/Kirsty Wigglesworth, file)

“Ovo je sahrana i na njoj neće biti drame. Protokol je uređen prema kraljičinim željama i odobravanjima”, rekao je kratko predstavnik za javnost Bakingemske palate.

Zbog epidemije korona virusa, sahrana princa Filipa je drugačija nego što je to običaj. Između ostalog, kraljica je donela i sledeće odluke:

Foto: Tanjug (Peter Nicholls/Pool via AP, file)

Kraljica je nosila masku i bila na distanci.

Sahrani je prisustvovalo ukupno 30 osoba koliko je dozvoljeno zbog epidemije, i to najbliži članovi porodice.

Jedina osoba na sahrani a nije član kraljevske porodice, biće grofica Mauntbaten od Burme, Penelope Knečbul, koja je bila bliska prijateljica princa Filipa.

Foto: Tanjug (Steve Parsons/PA via AP)

Čak 1.000 osoba koje bi inače došle na sahranu nisu dobile pozivnice, uključujući kraljičinu snaju vojvotkinju od Kenta, suprugu princa Edvarda.

 

Izvor Stil.kurir.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More