Vučić: “Nisam video mapu. Ja ne spadam u te koji će da skače nekome po glavi, a da nešto nisam video”

FOTO: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg
28

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da on nije video mapu sa promenama granica na zapadnom Balkanu, koju albanski premijer Edi Rama tvrdi da je video, a koja je navodno potvrda ideje koju je u non pejperu uputio Briselu slovenački premijeri Janez Janša.

“Razočaran sam potpunom intelektualnom demobilisanošću naše intelektualne javnosti, elite i pseudo elite i ofrlje ocenama nečega što niko nije video, niti se udubio na bilo koji način, već su apriori za ili protiv nečega. Ja ne spadam u te koji će da skače nekome po glavi, a da nešto nisam video”, rekao je Vučić zamoljen da prokomentariše izjavu Rame da je video mapu za granicama zapadnog Balkana.

Dodao je i da se “divi” ljudima koji su u stanju da nešto kritikuju, a da to nisu ni videli i dodao da postoji armija ljudi koja je zadužena za to da kada god bi neko pomislio da Srbi treba nešto da dobiju odmah “tuku kao pancirom” i rasture sve.

Skreće pažnju i na to da postoje apologetski pristupi svim antisrpskim idejama, hvaljenju onog što je protiv nas, a ono što nije direktno protiv, ako možemo to da, kako kaže, zgazimo kao mrava u travi, to ćemo da uradimo.

Portal Reporteri preneo je da je premijer Albanije Edi Rama potvrdio prethodno postojanje mape u vezi s promenom granica zemalja Zapadnog Balkana .

Rama je rekao da je mapu video i pre nego što ju je pokazao slovenačkom kolegi Janezu Janši.

“Razgovarao sam s njim davno. Takođe sam video ovaj dokument koji je objavljen. Nemam komentar “, rekao je Rama u emisiji “Izbori 2021”.

U četvrtak je slovenački portal “Nenzurirano.si” objavio dokument prema kojem se predlaže ujedinjenje Kosova i Metohije sa Albanijom, mogućnost otcepljenja Republike Srpske od Bosne i Hercegovine i ujedinjenja delova zapadne Bosne sa Hrvatskom. Takođe, severni deo Kosova i Metohije imao bi status kao Južni Tirol.

Oglasio se i premijer Slovenije o “NON PEJPERU”, postoji li ili ne SPORNI DOKUMENT?!

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More