Broj zaraženih u padu, preminule 34 osobe

FOTO:TANJUG/ JADRANKA ILIC/
38

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 12.099 osoba, od kojih je pozitivno 2.583, dok je, nažalost, 34 osobe preminulo.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima je 228 pacijenta.

“Lakše dišemo, imamo više otpusta nego prijema, ali imamo toliki broj pacijenata da nismo u stanju da bilo koju kovid bolnicu zatvorimo”

 

Podsetimo, juče smo imali 2.846 zaraženih od 14.193 testiranih osoba, a nažalost, 39 osoba je preminulo. Prema jučerašnjim podacima, na respiratorima su bila 239 pacijenata.

Prijem pacijenata u KBC Zvezdara smanjen je u odnosu na broj otpusta što iz ove ustanove vide kao pozitivan znak, ali napominju da situacija i dalje nije stabilna.

– Poslednjih dana veći je broj otpusta nego broj primljenih pacijenata ali još nema opuštanja – rekao je Dr Bojan Jašović koordinator kovid bolnice i načelnik kardiologije KBC Zvezdara.

– Za sada može se reći da je prosek pacijenata koji su smešteni na klinici 60+, najmlađi pacijent imao je 21 godinu, a najstariji 95 – rekao je dr Jačović.

Od 2.583 nova slučaja korona virusa, koliko je u Srbiji potvrđeno u poslednja 24 sata, najviše ih je u Beogradu – 631.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More