Sjajan uspeh dijaspore: Prestižna nagrada koja se dodeljuje vrhunskim ekspertima u rukama srpskog doktora iz Čikaga

foto: Printscreen Youtube
65

Profesor doktor Nebojša Knežević iz Čikaga, poznat i kao “dr Nick”, dobitnik je ovogodišnjeg prestižnog priznanja u oblasti terapije bola!

Upravni odbor Američkog udruženja za intervencionu terapiju bola (ASIPP) izabrao je Kneževića za nosioca nagrade “Dr. Menčikati” za izuzetna dostignuća.

Ova prestižna međunarodna nagrada dobila je ime po predsednku i osnivaču Američkog Udruženja za Intervencionu Terapiju Bola (ASIPP) doktoru Menčikatiju. Dodeljuje se vrhunskim ekspertima koji doprinuse nauci terapije bola i postižu značajne rezultate u lečenju pacijenata i edukaciji specijalizanata za terapiju bola.

ČIKAGO OBJAVIO NOVA PRAVILA ZA SVE TURISTE: Ovo treba da znate ako putujete!

 

Doktor Nebojša Knežević je najmlađi dobitnik u istoriji nagrade “Dr. Menčikati”.

Svečana dodela nagrade zakazana je za 25. jun u Nju Orleansu, kada se održava specijalna ceremonija godišnjeg kongresa ASIPP-a.

Nagrada “Dr. Menčikati” nije prvo međunarodno priznanje za srpskog stručnjaka. Doktor Nebojša Knežević je takođe proglašen za najboljeg doktora prema utiscima pacijenata 2017. i 2018. godine. Pored toga, 2016. i 2019. godine je izabran za najboljeg u naučnom radu i edukaciji specijalizanata i subspecijalizanata od strane Američkog udruženja za terapiju bola.

Nebojša Knežević je anesteziolog i subspecijalista u oblasti terapije bola na klinici za terapiju bola “Advocate Illinois Masonic Medical Center” u Čikagu. Šef je odseka za nauku i istraživanje i pomoćnik šefa katedre, a predaje i kao profesor anesteziologije i hirurgije na Univerzitetu Ilinoj.

Izvor Serbian Times
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More