Francuski zvaničnici najavili popuštanje mera (FOTO)

foto: Tanjug/AP Photo/Lewis Joly
217

Svi željno iščekuju kada će se mere u Francuskoj ublažiti i ukinuti izolacija. Gost na kanalu France Info-a u petak, portparol vlade Gabriel Attal rekao je da nije planirana promena u rasporedu koji je najavio Emanuel Makron u vezi kraja izolacije. Policijski čas će se, međutim, nastaviti.

Gabriel Attal je oprezno potvrdio da će pojačana ograničenja uspostavljena za april zaista prestati 3. maja. Ovaj datum će biti kraj zabrane kretanja što se tiče sadašnjih 10 km ili 30 km od kuće i možda čak i međuregionalnih putovanja.

Francuzi pucaju po šavovima! Žurka bez maski na železničkoj stanici u inat restriktivnim merama! (VIDEO)

 

On je dodao da se ove mere mogu produžiti ali je najavljeno da traju četiri nedelje i vrlo je verovatno da će prestati da budu na snazi.

Što se tiče policijskog časa on je rekao da se o tome nije razgovaralo i da će verovatno ostati na snazi. Podsećamo da je policijski čas na snazi od 19h do 6h svakog dana. Ukidanje ovih mera zavisiće od daljeg toka epidemije a mogao bi se dozvoliti i amaterski sport.

Portparol takođe potvrđuje da nije određen datum završetka policijskog časa. Ponovno otvaranje “manje važnih radnji”, određenih terasa restorana i kafića i muzeja („mesta kulture“) i dalje je zakazano za sredinu maja, iako za sada još nije određen precizan datum.

Makron: Evropa će do leta postati najveći proizvođač vakcina

 

Vladin portparol je dalje izjavio da će datumi koje je šef države najavio za ponovno otvaranje škola takođe biti „održani“. Naime, povratak u školu 26. aprila za sve učenike: nastava u školama za osnovne, vrtiće i jaslice, na daljinu za srednju školu i nastava u školama u polugrupama za srednju školu.

„Naravno, jer smo izuzetno vezani za činjenicu da deca mogu nastaviti da uče, moraju da se vrate u školu“, branio je svoju tvrdnju Gabrijel Atal. Portparol je rekao da će prisustvo srednjoškolaca u nastavi u polu-grupama biti omogućeno i nekim studentima.

Izvor ssup.fr
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More