Nemačka odaje počast preminulima od korona virusa

Foto: Tanjug/Christoph Soeder/dpa via AP
33

Nemačka će danas odati počast ljudima koje je izgubila od korona virusa, kojih je skoro 80.000, u trenutku kada se bori da se uhvati u koštac sa porastom broja zaraženih.

Predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer predvodiće memorijalni događaj sa ostalim najvišim zvanicnicima u berlinskoj koncertnoj dvorani Koncerthaus, preneo je AP.

Njegova kancelarija je navela da je događaj posvećen, takođe, ožalošćenima koji nisu mogli da prate svoje rođake kada su umirali i za koje važni rituali žaljenja nisu bili mogući.

U Nemačkoj ukupan broj preminulih od korona virusa iznosi 79.914, što je peti najviši ukupan broj u Evropi, posle Britanije, Italije, Rusije i Francuske.

Nemačka kancelarka Angela Merkel pokušava da u parlamentu dođe do zakona kojim bi se naložilo povlačenje hitne kočnice u oblastima u kojima ima više od 100 novih slučajeva nedeljno na 100.000 stanovnika.

Nacionalna stopa danas je iznosila 162.

Zakon bi se odnosio na zatvaranje prodavnica, kulturnih i sportskih objekata, ograničenje ličnih kontakata i uvođenje policijskog časa.

Merkelova je kazala da je plan potreban da bi se sprečilo da nemački zdravstveni sistem postane preopterećen.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More