“Šta bi Australija mogla da nauči od Srbije?”, još jedan svetski medij piše hvalospev o procesu vakcinacije u našoj zemlji

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC
42

Još jedan svetski mediji našao je za shodno da analizira stepen vakcinacije protiv koronavirusa u Srbiji.

Prošle godine je premijer Australije obećao građanima da će ta zemlja biti među prvima kada počne vakcinacija, a danas “Nju dejli” iz Melburna piše da bi Australija mogla nešto da nauči iz vakcinacione kampanje pet zemalja, među kojima je i Srbija.

Prema podacima i istraživanju Univerziteta Oksford, koji je preneo australijski medij “New daily”, Srbija je svrstana u prvih pet zemalja na svetu sa najvećom stopom revackinsianih građana, pored Izraela, Bahreina, Čilea i SAD.

U članku pod nazivom “Šta bi Australija mogla da nauči od ovih pet zemalja”, navodi se da su bliski odnosi Beograda sa Pekingom i Moskvom pomogli našoj zemlji da na vreme obezbedi više od 11 miliona doza vakcina, a kao rezultat toga Srbija je postala najbolje vakcinama opremljena zemlja u Evropi.

Foto: Nedaily/printscreen

Dok uticajni australijski portal piše o Srbiji kao lideru po pitanju vakcinacije, ističu i svoje nezadovoljstvo i kritike prema svojoj vladi. Oni pozivaju vlast u Australiji da uči od Srbije i ostalih navedenih zemalja koje su uspešne po pitanju vakcinacije.

Uticajni australijski medij navodi da je, dok su zemlje širom Evrope u sukobu zbog nedostatka vakcina, Srbija u imunizaciji stanovništva prva na starom kontinentu. Ističu i da je naša zemlja svojim građanima ponudila čak 4 vrste vakcina protiv koronavirusa.

Pogledajte spisak 5 zemalja koje su svetski lideri u vakcinaciji:

Izrael: Stanovništvo – 9 miliona, ukupno datih doza – 10,3 miliona, revakcinisani –  54,8 odsto.

Bahrein: Stanovništvo – 1.6 miliona, ukupno datih doza –  1 milion, revakcinisani –  27.2 odsto.

Čile: Stanovništvo – 18 miliona, ukupno datih doza –  12.7 miliona, revakcinisani –  27 odsto.

SAD: Stanovništvo – 330 miliona, ukupno datih doza –  196.5 miliona, revakcinisani –  23,9 odsto.

Srbija: Stanovništvo – 6.9 miliona, ukupno datih doza –  3 miliona, revakcinisani –  17,5 odsto.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More