Vakcina rasizam?! 87 odsto vakcina u svetu otišlo na bogate zemlje

Foto: Tanjug/ AP Photo/Rafiq Maqbool
30

U svetu je do sada administrirano oko 780 miliona vakcina, izjavila je danas Melita Vujnović predstavnica Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Rusiji.

“Uprkos tome što je u procesu imunizacije postignut značajan napredak u 194 od ukupno 220 zemalja sveta, postoji očigledna nesrazmera u distribuciji vakcina na globalnom nivou”, predočila je Vujnovićeva u intervjuu za TAŠ.

Ona je ukazala da je više od 87 odsto upotrebljenih vakcina adminstrirano u bogatim ili u bogatijim zemljama dok je u onim siromašnim upotrebljeno tek oko 0,2 odsto od ukupnog broja do sada isporučenih doza.

Od početka pandemije u svetu je inficirano oko 140,8 miliona ljudi, a više od 3 miliona kovid pacijenta je izgubilo bitku sa bolešću.

U Rusiji je potvrđen 4.702.101 slučaj kovida-19 i 105.582 preminulih među inficiranima korona virusom, pokazuju podaci ruskog kriznog štaba.

Vlada Ruske Federacije otvorila je internet sajt preko kojeg javnost može redovno da se informiše od situaciji sa pandemije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More