Od juče 2.069 novozaraženih, 37 osoba preminulo

Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC/
165

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 10.262 osoba, od kojih je pozitivno 2.069, dok je, nažalost, 37 osoba preminulo.

U Srbiji je juče testirano 12.099 osoba, od čega je 2.583 bilo pozitivno na virus korona, na respiratorima je bilo 228 pacijenata, dok su od posledica kovida preminule 34 osobe.

Srbija sprema serološki test na antitela, primećuje korona virus u ranoj fazi

Virusolog i mikrobiolog Veterinarskog specijalističkog instituta Kraljevo, dr Milanko Šekler, izjavio je jutros da će se “virus sada boriti protiv koji su vakcinisani”.

– Imaće još veći izazov da se bori, pokušavaće da se menja da bi uspeo da nas zarazi. Poenta je da se on prilagodi nama i mi njemu – rekao je Šekler. On je dodao da virusu nije cilj da nas ubije, već da postane običan respiratorni virus.

– Cilj mu je da izazva šmrkljavost par dana, da ga preležiš na nogama i to je to i da ga ne maltretiramo vakcinom. To će se desiti sigurno – rekao je Šekler.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More