FRANCUSKA: Centar za vakcinaciju ranije zatvoren zbog nedostatka dobrovoljaca

foto: Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias
46

Centar za vakcinaciju u Nici zatvoren je ranije od predviđenog zbog nedostatka dobrovoljaca da prime Astra Zeneca vakcinu koja je imala kapacitet od 4.000 doza. Ovaj neuspešni dan vakcinisanja Véronique Borré opravdava mogućnošću  da je događaj vakcinacije saopšten prekasno.

Danska definitivno odustaje od AstraZenekine vakcine, Francuska ima poverenja, ne namerava da obustavi vakcinaciju!

 

Kako prenosi BFMTV, centar za vakcinu Palais  (Alpes-Maritimes) trebalo je da bude otvoren za sve građane koji žele da se vakcinišu ove subote do 17. časova. Međutim, ova ustanova zatvorila je svoja vrata od 13. sati zbog nedostatka dobrovoljaca da prime Astra Zeneca vakcinu. Ovaj pokušaj vakcinacije bio je namenjen grupi prioritetnih građana koja se ondosila prvenstveno na nastavnike i pripadnike policije preko 55 godina, ali ove subote je zakazano samo pedesetak termina za vakcinaciju.

“Imali smo samo 58 ljudi koji su se pojavili jutros zbog dostupnih 4000 doza vakcine”, rekao je Benoit Huber, šef kabineta prefekta Alpes-Maritimes.

Na pitanje novinara BFMTV-a zašto je tako malo uspeha za vakcinaciju bilo tog dana objasnio je Véronique Borré da je do ovog neuspeha moglo doći zbog činjenice da je ovaj događaj vakcinacije saopšten prekasno.

Francuski zvaničnici najavili popuštanje mera (FOTO)

 

,,Odluka je doneta tek u četvrtak kasno, a nacionalna policija i Nacionalno obrazovanje nisu mogli upozoriti svoje osoblje do petka, bilo je pomalo tesko”, rekao je direktor Agencije za zdravstvenu zaštitu životne sredine.

Zbog ovog neuspelog pokušaja vakcinisanja veruje se da je ključni razlog je možda taj što je ovih dana u centru pažnje upravo vakcina Astra Zeneca oko koje se vode polemike zbog navodnog stvaranja krvnih ugrušaka.

Prefektura ističe da je populacija koja ispunjava uslove u primorskim Alpama „relativno mala“ sa 3.000 nastavnika starih 55 i više godina. Pored toga, određeni broj je već vakcinisan, posebno u Nici, gde gradska skupština pokazuje da je „skoro završila“.

Prioritetni građani  moći će da se vakcinišu od ponedeljka bez zakazanog sastanka u Theatre de la Verdure u Nici na vakcinaciju sa Pfizerom ili Modernom. Doze AstraZenece planirane za ovaj vikend biće prebačene u vatrogasni dom za ljude sa prioritetom.

Izvor ssup.fr
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More