Znamo za Gejtsa, Maska i Bezosa, a koje su to najbogatije američke porodice sa devet nula u banci?

foto: pixabay
417

Pedeset najbogatijih porodica u zemlji poseduje bogatstvo vredno čak 1,2 biliona dolara. U javnosti se više govori o najbogatijim pojedincima, nego o samim porodicama. Tu, pre svega, mislimo na Džefa Bezosa (Amazon), Ilona Maska (Tesla, SpaceX), Bila Gejtsa i ostale koji broje milijarde.

Donald Tramp kakvog je svet poznavao više ne postoji: Potpuno promenio fizički opis (FOTO)

 

Međutim, malo ko zna koje su to porodice iz SAD sa “devet nula” u banci. Upravo ovom temom pozabavio se portal “HowMuch”, na kojem se ističe da 50 najbogatijih porodica u zemlji poseduje bogatstvo vredno čak 1,2 biliona dolara.

Uglavnom je reč o porodicama sa dugom tradicijom u nekom biznisu i nasleđem, a poredak koji navodi pomenuti portal prelazi okvire samih pojedinaca u porodici. Umesto toga, odnosi se na bogatstvo više generacija ili proširenih porodica.

Na prvom mestu je porodica Walton (Walmart), sa 247 milijardi dolara, dok drugu poziciju zauzima porodica Koch (Koch Industries), sa 100 milijardi dolara. Sledi Mars familija (Mars Inc.), koja poseduje oko 94 milijarde dolara, dok je na 4. mestu Cargill-MacMillan porodica (Cargill Inc.), sa vrednošću od 47 milijardi.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More