Mladić koji je izvršio masakr u Indijanapolisu legalno je kupio puške nakon boravka na psihijatriji

Foto: Tanjug/ AP Photo/Michael Conroy
78

Mladić koji je ubio osmoro ljudi vatrenim oružjem u objektu Fedeksa u Indijanapolisu i potom izvršio samoubistvo, legalno je kupio dve poluautomatske puške koje je koristio za izvršenje ovog zločina i to nekoliko meseci nakon boravka u psihijatrijskoj ustanovi, saopštila je policija.

Prema evidenciji Biroa za alkohol, duvan i vatreno oružje SAD, 19-godišnji ubica Brendon Hol, bivši službenik u ekspozituri Fedeksa u Indijanapolisu, kupio je dve puške, jednu u julu, a drugu u septembru prošle godine, potvrdila je policija Indijanapolisa ne želeći da otkrije gde je tačno kupljeno to otužje, prenosi Rojters.

OSMORO UBIJENO I VIŠE POVREĐENIH! Tragičan bilans pucnjave u Indijanapolisu

Federalni istražni biro (FBI) saopštio je da je policija u Indijanapolisu u martu 2020. godine privremeno držala u pritvoru Brendona Hola zbog psihijatrijskih problema, nakon što je njegova majka podnela prijavu i upozorila da bi njen sin mogao da počini takozvano “samoubistvo uz pomoć policije”, odnosno da isprovocira policajce da ga ubiju, preneo je ranije AP.

Tada je u njegovoj kući zaplenjena puška sačmara, pa je zbog zaplene oružja i drugih stvari koje su pronađene u Holovoj spavaćoj sobi u aprilu 2020. godine, ubicu iz Indijanapolisa intervjuisao i FBI, potvrdio je Pol Kinan, specijalni agent koji rukovodi istragom.

Nakon zločina u Indijanapolisu, predsednik SAD Džo Bajden izjavio je da su ubistva vatrenim oružjem “nacionalna sramota” i pozvao Kongres da zabrani upotrebu automatskog oružja sličnog onom koje koriste pripadnici oružanih snaga.

Prethodno je i Bela kuća saopštila da je pucnjava u Fedeksovoj zgradi u Indijanapolisu dokaz “epidemije oružanog nasilja” u SAD koja pokazuje potrebu za hitnom akcijom Kongresa o merama za bezbedniju prodaju i rukovanje oružjem, preneo je GA.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More