Džonson i Džonson u SAD uz moguća ograničenja ili SAMO UPOZORENJE

Foto: Tanjug/ AP Photo/Alex Brandon
92

Vakcina Džonson i Džonson protiv kovida 19, čija je upotreba obustavljena u SAD, trebalo bi ponovo da počne da se koristi, uz moguća ograničenja, a odluka bi trebalo da bude objavljena do petka, izjavio je danas medicinski savetnik Bele kuće Entoni Fauči.

“Mislim da pauza neće trajati duže od petka. Verovatno ćemo imati odluku”, rekao je Fauči za Ej-Bi-Si njuz, govoreći o grupi stručnjaka koji bi uskoro trebalo da se sastane kako bi razmotrila potencijalnu vezu između vakcine i stvaranja krvnih ugrušaka.

On je izrazio uverenje da će se vakcinacija nastaviti, uz moguća ograničenja povezana sa uzrastom ili polom, ili jednostavno uz upozorenje.

Vašington je u utorak obustavio upotrebu vakcine kako bi se sprovela istraga o šest žena u SAD koje su nakon vakcinacije dobile ozbiljne krvne ugruške u kombinaciji sa malim brojem trombocita.

Stručnjaci su se prvi put sastali u sredu, kada su se složili da im treba više vremena da donesu odluku o upotrebi vakcine.

Fauči je naglasio da su krvni ugrušci vrlo retka pojava i objasnio da je vakcinacija privremeno obustavljena kako bi stručnjaci mogli da pregledaju situaciju i uvere se da imaju sve potrebne informacije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More