Stravična nesreća u Teksasu: Dvoje poginulo u Teslinom automobilu a NIKO NIJE VOZIO! (VIDEO)

Foto: Youtube/printscreen
297

Dve osobe su poginule u američkoj državi Teksas u žestokoj saobraćanoj nesreći u automobilu “tesla”, a lokalne vlasti kažu da niko nije sedeo na vozačevom mestu u vreme kada se dogodila nesreća, iako nije još jasno da li je korišćen automatski pomoćni sistem za vozača.

Iz policije okruga Haris za lokalne medije u Hjustonu rečeno je da je na mestu nesreće pronađena jedna osoba na mestu suvozača, a druga na zadnjem sedištu u olupini u predgrađu Spring u subotu uveče, preneo je AP.

Policajac Mark Herman rekao je da istražitelji nisu sigurni da je neko vozio automobil u vreme nesreće.


“Prema položaju tela, deluje da su bili samouvereni tokom vožnje, tako da deluje da niko nije vozio automobil”, rekao je Herman za KHOU-TV.

Policijski službenici kažu da je automobil išao velikom brzinom i da nije uspeo da skrene pre nego što je sleteo s puta, udarivši u drvo, da bi se potom zapalio.

Identitet nastradalih nije saopšten, a KHOU je saznao da je jedna osoba imala 69 godina, a druga 59.


Iz kompanije Tesla nisu odmah odgovorili na zahtev za komentar.

Službenici Savezne agencije za bezbednost u saobraćahu istražuju da li nekoliko saobraćajnih nesreća “tesle” imaju veze sa autopilotom, uključujući i sudare u kojima su automobili podletali pod kamionske prikolice.

Kompanija upozorava kupce da pomoćni sistem za vozača, nazvan Autopilot, nije autonomni program za vožnju i da se mora obratiti pažnja, kao i da vozači moraju da budu spremni da preuzmuz volan.

Međutim, dodaje Rojters, Nacionalni savez za bezbednost u saobraćaju je saopštio da sistem dozvoljava vozačima da ne obraćaju pažnju i da ne uspeva da razgraniči kada može da se koristi Autopilot.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More