Posle prvenca stigla nova rakija: “YebigaBela” osvojilla američko tržište! Jedna stvar je razlikuje od prethodne

Foto: Facebook Yebiga/printscreen
179

Rakija od šljive sa Goča, koju već dve godine na tržištu SAD promoviše Bil Guld, basista rok grupe Faith No More, od skoro se prodaje i u novoj verziji pod imenom “Bela”, koja je napravljena bez odležavanja u hrastovom buretu, već u buretu od inoksa.

Rakija “Yebiga” proizvodi se u Srbiji i izvozi u SAD. Proizvođači rakije “Yebiga”, veoma neobično upakovanog pića, pre dve godine su oduševili odabrane kupce u Sjedinjenim Američkim Državama ukusom tradicionalne srpske šljivovice. Interesovanju je presudno doprinela činjenica da je promoter i idejni tvorac ove rakije Bil Guld, basista grupe Faith No More.

YEBIGA RAKIJA se prodaje u Kaliforniji, američki muzičar je uvozi iz okoline Kraljeva (VIDEO)

Njegovo oduševljenje šljivovicom i smisao za biznis doveli su ga u kontakt sa destilerijom Tok sa Goča.

Tako je nastala saradnja čiji je prvenac bila rakija “Yebiga Prva”, klasična srpska šljivovica iz bureta.

Nakon što se “Yebiga Prva” probila na tržištu SAD, predstavljena je i nova rakija: “Yebiga Bela”, šljivovica čistog voćnog ukusa koja je odležala u inoksu.

“Poput njene starije sestre, Bela je ručno proizvedena šljivovica izvanrednog kvaliteta, napravljena od lokalno gajenih šljiva sa planine Goč u centralnoj Srbiji. Čuvana je u buradima od inoksa i providna je poput kristala, čistog (ali ne blagog!) ukusa sa cvetnom aromom. Kod nje ništa ne krije punu, živahnu suštinu i moć voća. Odlična je za svakodnevnu konzumaciju”, naveli su, između ostalog, proizvođači ove rakije na svojoj fejsbuk stranici.

“Kao i Yebiga Prva, ovo je rakija premijum klase, napravljena potpuno tradicionalnim metodama bez kompromisa. Ona je došla od iste babe, samo je malo mlađa”, piše na kraju objave uz direktnu poruku: “Ovo je najbolja šljivovica koju nikada niste probali!”

Nova rakija, navode proizvođači, može se kupiti u odabranim prodavnicama u Kaliforniji, Ilinoisu, Njujorku, Nju Džersiju i gradu Vašingtonu, uz najavu da će se krug država i prodavnica u kojima se prodaje proširiti u budućnosti.

Grupa Faith no more dva puta je nastupala u Srbiji, 2010. godine na Exit festivalu u Novom Sadu i 2012. godine u Beogradu na festivalu Belgrade calling na Ušću. Oba puta su izveli svoju obradu srpske tradicionalne pesme “Ajde, Jano”.

5
Pre dolaska u Beograd na svojoj fejsbuk stranici su ćilirilicom napisali: “Srbijo, donosimo buku, možete doneti rakiju!” i postavili fotografiju dva čoveka kako sede pored kazana za pečenje rakije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More