Uz ovu olakšicu lakše do posla u AUSTRIJI: Svi koji se odluče da APLICIRAJU za posao NEGOVATELJA više neće morati da čekaju na završetak ovog procesa!

AUSTRIJA olakšala dolazak negovatelja iz INOSTRANSTVA, evo šta je sve potrebno da biste APLICIRALI za POSAO!

Foto:PixaBay
119

Ministar rada Austrije Martin Keher izdao je novu uredbu prema kojoj se diplomiranim negovateljima olakšava pristup boravišnoj dozvoli.

Ta dozvola, takozvana “crveno-belo-crvena karta”, namenjena je stručnoj radnoj snazi, ali zbog aktuelne situacije usled pandemije, odlučeno je da se olakša dobijanje tih radnih i boravišnih dokumenata.

Negovatelji, prema uredbi, treba po ubrzanoj proceduri da budu integrisani u tržište rada Austrije.

Do 2030. godine, Austrija će trebati oko 40.000 negovatelja.

Foto: PixaBay

Konkretno, nova uredba omogućava da podnosilac molbe za dobijanje “crveno-belo-crvene karte” istu dobije i pre završetka procesa nostrifikacije diplome.

“Time se zatvara pravna praznina, koja je do sada otežavala integraciju na tržište rada visoko kvalifikovanih osoba”, naglasio je Koher.

On je istakao da je potreba za negovateljima veoma velika, i da je postala još veća aktuelnom krizom zbog korona virusa.

Diplomirane medicinske sestre i negovatelji iz inostranstva svoju diplomu moraju u Austriji nostrifikovati.

Sada više neće morati da čekaju da se proces nostrifikacije završi pre nego što mogu da se zaposle u Austriji.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More