Glavni epidemiolog u Sloveniji ponovo napustio kovid tim, ovako je obrazložio odluku

Foto: Youtube printscreen
31

Mario Fafangel, šef slovenačkog centra za zarazne bolesti pri Nacionalnom institutu za javno zdravlje (NIJZ), dao je ostavku u timu koji savetuje vladu o merama za suzbijanje korona virusa, uz obrazloženje da su odluke koje se donose često u sukobu s mišljenjem i protokolima epidemiologa.

Fafangel, koji je već podneo ostavku na mesto u prethodnoj savetodavnoj grupi pod vođstvom Bojane Beović, pridružio se novom timu koji je imenovao ministar zdravlja Janez Poklukar, a na čijem je čelu Mateja Logar, prenosi slovenačka agencija STA.

I Logar i Beović su stručnjaci za zarazne bolesti.

“Kada sam primio vaš poziv da se pridružim stručnom timu, iskreno sam verovao da će ovoga puta stvari biti drugcacije. Zaista su drugačije, odnosno još gore”, rekao je Fafangel u pismu ostavke upućenom Poklukaru, navodeći da je njegova odluka neopoziva.

“U savetodavnoj grupi Ministarstva zdravlja, glas epidemiološkog tima koji predstavljam i dalje je u manjini i predstavlja samo jedan glas”, rekao je Fafangel.

Dodao je da su ga posebno uznemirile odluke koje su često bile suprotne mišljenjima epidemiologa.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More