Princ Hari pre dolaska na sahranu poslao emotivno pismo svom ocu: Nije prošlo kako je očekivao

Bio je prinuđen da piše ocu ali naišao je na hladan odgovor princa Čarlsa.

Foto: Tanjug (Leon Neal/Pool via AP)
40

Princ Hari napisao je ocu veoma lično pismo uoči njegovog povratka kući na sahranu princa Filipa, međutim to nije pomoglo da se popravi narušen odnos koji između oca i sina postoji već više od godinu dana.

Hari je kontaktirao svog oca pre dolaska u Veliku Britaniju, ali mu je on hladno odgovorio jer je još uvek povređen zbog intervjua koji je Hari sa svojom suprugom Megan dao Opri Vinfri, dok je vojvoda od Edinburga bio u bolnici i borio se za život, navode britanski mediji, prenosi “Telegraf”.

Foto: Tanjug (Gareth Fuller/Pool via AP)

Izvori bliski vojvodi od Saseksa ispričali su kako je zbog potpunog prekida komunikacije bio prinuđen da piše pisma ocu. U svojoj prepisci on je izneo svoje razloge za odlazak, obećavajući da će poštovati instituciju kraljevske porodice, otkrili su izvori.

Hari je u spornom intervjuu tvrdio da je član porodice komentarisao koliko će “neveselo” biti njegovo nerođeno dete, dok je Megan tvrdila da je porodica odbila da joj pomogne kada je bila suicidna dok je bila trudna. Hari je rekao Opri da su njegov otac i brat zarobljeni u kraljevskoj porodici i da nisu mogli da odu ako su želeli da to učini on, piše Mirror.

Foto: Tanjug (Mark Large/Pool via AP)

Upućeni u dešavanja u palati otkrili su da su obojica budućih kraljeva bili “ogorčeni” kada su pogledali Harijev intervju.

– Istini za volju, Hari zapravo nije znao šta da očekuje pre nego što se vrati kući. Napisao je veoma lično pismo ocu kako bi pokušao da ispravi stvari, ali tenzije između njih su velike i stvari nisu ispale kako je on očekivao – rekao je izvor blizak Hariju.

– Osećaj unutar porodice bio je da nije bilo ni vreme ni mesto za preispitivanje stvari, posebno u tako emotivnom trenutku za sve. Čarls je od tada otputovao u svoj dom u Velsu, gde radi od kuće i nastavlja da poštuje kraljevski period žalosti koji se završava u četvrtak. U palati vlada puno nepoverenja i sve je i dalje vrlo, vrlo sirovo – dodaje neimenovani izvor.

Foto: Tanjug (Leon Neal/Pool via AP)

Izvor iz palate rekao je da se Čarls nadao da će ponovo videti svog sina nakon Filipove sahrane, ali Hari mu je rekao da se ne zadržava. Njegova supruga Megan Markl uskoro bi trebalo da se porodi i rodi njihovo drugo dete – devojčicu. On dodaje i da su Vilijam i Čarls trenutno usresređeni na pružnje podrške kraljici u najtežim trenucima, nakon što je ostala bez svog muža princa Filipa.

Prinčevi Čarls i Vilijam zakazali su sastanak sa najvišim članovima kraljevske porodice kako bi se dogovorili u kom pravcu će nastaviti da se razvija porodica sada kada Filipa nema. Potrebna je potpuna saradnja i jedinstvo između prinčeva Čarlsa, Vilijama, njihovih supruga, princeze Ane i grofa i grofice od Vaseksa. Izvori iz palate kažu da su dva buduća kralja potpuno saglasna da za princa Endrjua nema povratka u kraljevsku porodicu, nakon skandala u koji je bio umešan. U planu su veliki angažmani i projekti za sedam najbližih članova kraljevske porodice.

U kom pravcu će se dalje razvijati odnosi u porodici, kao i da li će rođenje drugog deteta princa Harija smekšati njihova srca i pomiriti braću i oca, ostaje da vidimo.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More