Breton: Najmanje 12 članica EU saopštilo da je uvereno da će moći da vakciniše 70 odsto svoje odrasle populacije do sredine jula

Foto: Tanjug/ Marijan Murat/dpa via AP
46

Najmanje 12 od 27 država članica Evropske unije saopštilo je da je uvereno da će moći da vakciniše 70 odsto svoje odrasle populacije do sredine jula, izjavio je danas šef radne grupe izvršne službe EU za vakcine Tjeri Breton.

Evropska komisija postavila je cilj da imunizuje 70 odsto odraslog stanovništva EU do kraja leta, a zasnovan na velikom povećanju isporuka vakcina kako bi se proces vakcinacije ubrzao, preneo je Rojters. “Uvereni smo da ćemo uspeti da isporučimo dovoljno doza, ali je tačno i da je na državama članicama da se organizuju”, istakao je je Breton.

Najava od prošle sedmice da će zemlje EU dobiti 50 miliona više vakcina koje su proizveli Fajzer i BioNTek u ovom kvartalu je izvršnoj vlasti dala dodatna uveravanja da će biti ispunjeni ciljevi, rekao je Breton.

To će doneti i prostor za manevrisanje kako bi se izašlo u koštac sa očekivanjem da će Džonson i Džonson uputiti manje vakcina nego što se EU nadala.

Breton je naveo i da je ubeđen da će AstraZeneka moći da isporuči redukovan broj od 70 miliona vakcina.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More