Do Grčke i brže i jeftinije: Državljani Srbije neće plaćati putarinu u Severnoj Makedoniji, a evo i od KADA!

"To je sezona u kojoj veliki broj srpskih građana tradicionalno putuje i u Severnu Makedoniju i ka Grčkoj", kaže ministar zdravlja Venko Filipče

Foto: Tanjug/ AP Photo/Petros Giannakouris
42

Svi srpski građani biće oslobođeni plaćanja putarina u Severnoj Makedoniji od 15. juna do 15. avgusta u znak zahvalnosti, najavio je danas ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče.

On je to rekao u Beogradu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem, sa kojim je dogovorio strateško partnerstvo sa „Torlakom“ oko nabavke vakcina, prenosi “Telegraf”.

– Vlada Republike Severne Makdonije će doneti odluku da svi srpski građani budu oslobođeni plaćanja putarina od 15. juna do 15. avgusta. To je sezona u kojoj veliki broj srpskih građana tradicionalno putuje i u Severnu Makedoniju i ka Grčkoj – rekao je Filipče.

On je u ime Vlade i makedonskih građana zahvalio „bratskom srpskom narodu na značajnoj donaciji vakcina, procesu koji je organizovan zahvaljujući ministru Lončaru, premijerki Ani Brnabić i posebno predsedniku Aleksandru Vučiću“.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More