Rođendan Kraljice Elizabete II, prvi put bez supruga (FOTO)

foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant, file
58

Britanska kraljica Elizabeta Druga sutra će proslaviti 95 rođendan, ove godine na drugačiji način, prvi put bez supruga princa Filipa koji je nedavno preminuo, i drugu godinu zaredom bez tradicionalne vojne parade, koje neće biti zbog pandemije.

Izvori bliski kraljevskoj porodici rekli su za britanski Harpers Bazar da će kraljica rođendan obeležiti sa malim brojem članova porodice i da ove godine neće biti objavljen tradicionalni portret kraljevske porodice, budući da dani žalosti za princom Filipom traju do petka.

Kraljica Elizabeta II se vratila redovnim obavezama nakon smrti princa Filipa

 

Portparol britanskog ministarstva odbrane potvrdio je da ni ove godine kao ni prošle, neće biti počasne paljbe iz londonskog Hajd parka i London tauera, kao ni junske proslave rođendana poznate kao “Pozdrav bojama”, koja se obavlja u javnosti i koju izvode pukovi britanske vojske i vojske Komonvelta.


Kako se navodi, iako kraljica neće obavljati kraljevske dužnosti narednih nedelja, radiće od kuće, odnosno lično će odgovarati na poruke svetskih lidera koji su izrazili saučešće zbog smrti princa Filipa.

Britanski mediji prenose da je princ Hari produžio boravak u Velikoj Britaniji zbog kraljičinog rođendana.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More