Superliga noćas donela zvaničnu odluku, drugo ime za propast?

Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Dunham
29

Na kraju ništa, projekat je zamrznut, Superliga je trajala manje oe 48 časova. Superliga se oglasila saopštenjem, tačnije klubovi koji su ostaliu da su uvereni da sistem treba da se menja.

“Mi predlažemo nešto novo jer sadašnji sistem ne funkcioniše. Naš predlog je zasnovan na stabilnosti i nastavku funkcionisanja fudbala posle pandemije i velikih gubitaka”, piše u saopštenju.

Iako se posle odlaska Engleza traži navodno novi model prilagođavanja, jasno da je ovo lepši način da se kaže da je ideja propala.

Klubovi su podsetili na presudu suda koji je juče potvrdio inicijativu i sprečio mešanje treće strane, čime Superliga tvrdi da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

“Projekat će se nastaviti u izmenjenim okolnostima, naš zadatak je da ponudimo navijačima najbolje, da pojačamo finansije, ne samo nas već i čitavog društva fudbala”.

Foto: Tanjug/ eter Byrne/PA via AP

Kolaju razne priče, da je UEFA novim predlogom naterala Engleze da izađu, da će klubovi svejedno dobiti mnogo više novca do sada, do onih teorija zavere da je sve bila predstava.

Videćemo šta će se desiti sledeće, jasno da od ideje nema ništa, a kako će se cela situacija rasplesti, odnosno hoće li biti posledica za “Pobunjenike”, videćemo.

Superliga se osipa, istupaju i Arsenal, Barselona i Atletiko

Engleski premijeraši Čelsi, Mančester Siti i Arsenal, kao i špasnki klubovi Barselona i Ateltiko Madrid, povlače se iz nove evropske fudbalske Superlige, preneli su sinoć svetski mediji.

Britanski BBC prvi je preneo informaciju da Čelsi i Siti spremaju dokumentaciju kako bi se povukli iz Superlige, a ne dugo zatim mediji su javili da će njihovim putem krenuti Arsenal i dva španska predstavnika.

Formiranje Superlige iniciralo je 12 najbogatijih klubova u Evropi, među kojima su pored Čelsija, Sitija, Arsenala, Barselone i Atletiko Madrida još Liverpul, Mančester Junajted i Totenhem, Milan, Inter, Juventus i Real Madrid.

Oni su dogovorili formiranje nove evropske Superlige, u kojoj bi trebalo da učestvuje 20 ekipa, a ideja je naišla na osudu fudbalskog sveta.

U jeku rasprave o novoj Superligi, britanski mediji su preneli i da je Ed Vudvord podneo ostavku na mesto izvršnog potpredsednika Mančester Junajteda, koji je takođe među “12 veličanstvenih”, kao i da će otići na kraju 2021. godine

 

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More