Eparhija austrijsko-švajcarska: Vakcinacija medicinsko, a ne versko pitanje, sledite uputstva države u kojima živite (FOTO)

Foto: Facebook Episkop Andrej
271

Povodom učestalih pitanja i nedoumica u vezi sa aktuelnim procesom vakcinacije i učešćem pravoslavnih vernika, Eparhijski savet Eparhije austrijsko-švajcarske pozvao je vernike da na taj proces gledaju isključivo kao na medicinsko, a ne versko pitanje i da, u tom smislu, slede uputstva zdravstvene struke i vlasti država u kojima žive.

U saopštenju Eparhije, nakon redovnog godišnjeg zasedanja, pod predsedavanjem episkopa austrijsko – švajcarskog Andreja, ističe se da je vakcinacija u istoriji medicine jedna od najefikasnijih intervencija javnog zdravlja, a značajan pad tereta zaraznih bolesti primećen tokom prošlog veka, velikim delom je upravo posledica vakcina.

Dilema vernika: Vakcinacija ili ne? Srpski vladika ličnim primerom apelovao na imunizaciju: Dođite u Hram za Vaskrs! (FOTO, VIDEO)

“Eparhijski savet stoga apeluje na sve vernike da na proces vakcinacije gledaju isključivo kao na medicinsko pitanje, držeći pritom budno oko na sve relevantne novosti u vezi sa proizvodnjom vakcina i procesom vakcinacije”, stoji u saopštenju.

Na vernike se apeluje da po tom pitanju slede uputstva medicinske struke i građanskih vlasti država u kojima žive.


Proces vakcinacije ne može biti shvaćen kao versko pitanje, podvlači se u saopštenju.

Članovi Eparhijskog saveta, dodaje se, upućuju molitve za upokojenje duša preminulih žrtava pandemije virusa kovid-19, kao i za ozdravljenje obolelih.

Odaju i priznanje vernom narodu, što se u velikom broju odazvao apelu za strogo pridržavanje mera koje su propisale vlasti u Austriji i Švajcarskoj.

“Parohije SPC uglavnom su služile za primer u lokalnim zajednicama. Isto tako, sveštenstvu se izražava zahvalnost za uloženi napor da se misija crkve ojača u ova nestabilna vremena”, dodaje se u saopštenju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More