Italiji sledi “veliko otvaranje”, predah od drastičnih mera usled pritiska koalicionih partnera?!

Foto: Tanjug/ AP Photo/Luca Bruno
37

Italijanska vlada pripremila je novi paket mera, koji predviđa od 26. aprila ”veliko otvaranje”, to jest značajno ublažavanje strogih anti-kovid mera.

List leve orjentacije “Il Manifesto” piše da je premijer Mario Dragi odluku doneo zbog velikog pritiska ljudi koji protestuju na trgovima širom Italije, kao i članova koalicione vlade iz stranaka desnog centra, a uprkos upozorenjima naučnika koji veruju da je još rano.

Italijan probao na sebi da li radi vakcina turizam za Srbiju pa napravio putni aranžman! Telefoni se usijali

“Premijer Dragi se pokazao mnogo manje pragmatičan nego što tvrde oni koji ga hvale. Jak predsednik vlade bi znao i mogao da se odupre pritiscima. Vlada je morala da sačeka veću imunizaciju stanovništva”, piše list.

Posebnu kritiku izazvala je tvrdnja ministarke Elene Boneti da je vlada, donoseći nove mere, “računala sa mogućnošću povećanja broja zaraženih”.

Italijanski lekari i medicinsko osoblje digli glas protiv vakcinacije! Sve ih je više, a država im gasi fejsbuk stranicu

Tim povodom sindikalni aktivista Dzordzo Kremaši pita “koliko tačno ljudskih života treba da bude žrtvovano da bi se postigao uračunati rizik zbog preranog otvaranja proizvodnih aktivnosti”.

Lider stranke desnog centra “Mateo Salvini”, prenosi agencija Ansa, izjavio je da je “najavljeno otvaranje i početak proizvodnih aktivnosti tek polovina plana i najavljujje za početak maja otvaranje i aktivnosti u zatvorenim prostorima”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More