KORONA BROJKE U SRBIJI SLIČNE KAO I JUČE: Zaraženo 2.864 ljudi, 37 osoba preminulo

foto: Tanjug/STRAHINJA ACIMOVIC
38

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 15.047 osoba, od kojih je pozitivno 2.864, dok je, nažalost, 37 osoba preminulo.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima je 228 pacijenata.

NASTAVLJA SE TREND PADA NOVOZARAŽENIH: Pozitivno 2.965, preminule 32 osobe

 

U Srbiji je juče testirano 15.562 osoba, od čega je 2.695 bilo pozitivno na virus korona, na respiratorima je bilo 219 pacijenata, dok su od posledica kovida preminulo 32 osoba.

U Srbiji ohrabrujuće BROJKE, regionalni direktor SZO impresioniran VAKCINACIJOM u našoj zemlji!

 

Pre nedelju dana, prethodne srede na korona virus je testirano 15.213 osoba, od kojih je 3.154 pozitivno dok je, nažalost, 38 osoba preminulo. Na respiratorima je tada bilo 247 pacijenata.

– Ukoliko u narednih nekoliko meseci uspemo da vakcinišemo više od četiri miliona građana, onda će nivo kolektivnog imuniteta biti dovoljan da se vratimo u normalan život – rekao je za RTS virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu Milanko Šekler.

Prema rečima virusologa Šeklera razlog zašto se mladi manje vakcinišu je poruka koja im je slata u poslednjih godinu dana – da su manje ugroženi.

– To je stvorilo uverenje kod njih da su otporni i da to nije tema za njih. Međutim, sada i mlađi ljudi oboljevaju i imaju i težu kliničku sliku, i zato je neophodno da im se pošalje poruka da treba da razmišljaju o zaštiti – rekao je gostujući u Jutarnjem programu Milanko Šekler.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More