Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Miroslava Mike Aleksića

Foto: YOutube/printscreen
30

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića (68) zbog opravdane sumnje da je silovao i polno uznemiravao ukupno sedam polaznica te škole.

“Optužnicom se tereti za izvršenje dva produžena krivicna dela silovanja, dva krivicna dela silovanja, jedno produženo krivicno delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivicna dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštecenih”, rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

Ona je dodala da je tužilaštvo Predložilo sudu da Aleksiću produži pritvor.

O predlogu za produženje pritvora i potvrdivanju podnete optužnice odlučivaće Viši sud u Beogradu.

Tužilaštvo je takođe radi zaštite privatnosti učesnika u postupku, predložilo sudu da isključi javnost tokom trajanja glavnog pretresa (suđenja), navela je Rakočević.

Istraga protiv Aleksića sprovedena je zbog 19 krivičnih dela na štetu devet polaznica svoje škole glume od 2008. do 2020. godine, ali je optužen za devet krivičnih dela.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmelile su se i druge devojke.

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile, da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Nedavno su završena veštačenja svih devet glumica, a kako je za Tanjug tada rekao punomoćnik Radulovićeve, advokat Jugoslav Tintor, ona su potvrdila verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao.

Žrtve je veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i prihologa, koja je zaključila da su one trpele “psihičke patnje visokog itenziteta”.

Za krivično delo polno uznemiravanje zaprećena je novčana kazna ili zatvor do šest meseci, a ukoliko je učinjeno prema maloletnom licu, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine.

Za silovanje su, u zaviosnosti od načina izvršenja predviođene različite kazne, od najmanje dve do 10 godina, pet do 12 godina, a za silovanje maloletnica pet do 15 godina.

Radulović je Aleksića prva prijavila policiji u januaru, nakon čega je on uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru, a ubrzo su se i druge devojke osmelile da ga prijave.

On se nalazi u pritvoru od hapšenja 11. januara, da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More