Nemački poslanici odobrili nove mere protiv korone: Zaključavanje i policijski čas!

Foto: Tanjug/AP Photo/Mićael Sohn
455

Nemački poslanici danas su odobrili predlog vlade kancelarke Angele Merkel o uvođenju ograničenja u područjima gde se virus korone prebrzo širi, a među merama su zaključavanje i policijski čas.
Istovremeno, dok je donji dom parlamenta raspravljao o novim merama, hiljade demonstranata su se okupili u obližnjim ulicama, javio je AP.

Bundestag počeo raspravu o epidemiološkom zakonu, prva zabrana sledi vozačima: Posle 22 sata ne može na ulicu!

 

Kako prenosi agencija, u protestima je učestvovalo oko 8.000 ljudi, a samo mali broj njih je nosio maske.
Policija je okončala demonstracije nakon što su se učesnici protesta oglušili o restrikcije u vezi okupljanja zabranjenih zbog korone.

Odluka o primeni hitnih mera u oblastima sa visokim procentom zaražavanja usvojena je sa 342 glasa “za” dok je 250 poslanika bilo protiv, a 64 uzdržano. Gornji dom parlamenta trebalo bi da razmatra ove mere sutra, a one će biti primenjene do kraja juna.

“Koliko god da je teško, koliko god da smo od toga umorni, smanjivanje kontakata pomaže”, rekao je ministar zdravlja Jens Špan obraćajući se poslanicima.

On je dodao da je neophodno “suzbiti ovaj talas” infekcije kako bismo prošli kroz “ovaj teški, nadajmo se, i finalni deo maratonske pandemije”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More