Broj zaraženih u blagom padu, preminulo 35 osoba, na respiratorima 219 pacijenata

Foto:Tanjug/DUSAN ANICIC
91

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 14.544 osoba, od kojih je pozitivno 2.719, dok je, nažalost, 35 osoba preminulo.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima je 219 pacijenata.

U Srbiji je juče testirano 15.047 osoba, od čega je 2.864 bilo pozitivno na virus korona, na respiratorima je bilo 228 pacijenata, dok su od posledica kovida preminulo 37 osoba.

Grčka traži testiranje i dece! Ograničen broj vernika na uskršnjim bogosluženjima, BEZ PUTOVANJA i za praznike

 

Podsetimo da je prethodnog četvrtka na korona virus u Srbiji testirano 14.565 osoba, od kojih je bilo pozitivno 2.971 , dok je, nažalost, 35 osoba preminulo.

– Da bismo mogli da uklonimo zabrane okupljanja kao što je sada na snazi ne više od pet, i da bismo sve ostale mere eliminisali, potrebno je da na dnevnom nivou imamo dvocifren broj, odnosno da broj zaraženih bude ispod 100 – kaže za „Blic“ epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović.

– A onda da radimo na tome da dostignemo i magičnu dvocifrenu brojku – rekao je Tiodorović

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je istakao da pada broj obolelih.

– Ali to ne znači da treba da se opustimo i da smo rešili problem. Da bi se ovaj broj smanjivao, moramo da nastavimo s vakcinacijom i sa pridržavanjem mera – izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Istakao je da je stav svetske struke da i trudnice i dojilje mogu da se vakcinišu.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More