Italijanska osa zuji na svetskim ulicama već 75 godina, bezuspešno pokušavali da je kopiraju! Veliki jubilej skutera “Vespa” (FOTO)

Foto: Pixabay
68

Poznati italijanski skuter “Vespa” danas slavi svoj 75 rođendan, a od 1946. godine ovaj popularni dvotočkaš prodat je u oko 19 miliona primeraka širom sveta.

Vespa je ovekovečena i u čuvenom filmu “Dolče Vita” i smatra se za jedan od primera italijanske elegacije, bila modni trend i simbol brzog rasta standarda Italijana.


Kako se navodi, “Vespa” se danas proizvodi na tri mesta, u Pontederi, mestu gde je pre 75 godina i počela proizvodnja, i za azijsko tržište u Vijetnamu i Indiji.

Pre dve godine jedna kineska firma je pokušala da registruje i zaštiti adaptirani model “Vespe” kao novi izum, ali je evropska agencija za patente to odbila kao imitaciju, i tako potvrdila jedinstvenost skutera “Vespa”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by G&B_8916 (@gb_8916)


Na italijanskom “vespa” znači osa, i mnogi vlasnici skutera će se složiti, da dvotočkaš svojim osobinama omogućuje brzi transport i neometano “zujanje” u saobraćajnim gužvama velikih gradova.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More