Prvi slučaj indijske varijante otkriven na aerodromu u Švajcarskoj

foto: Printscreen Youtube
90

Prvi slučaj indijske varijante korona virusa otkriven je u Švajcarskoj, saopštila je državna kancelarija za javno zdravlje te zemlje.

“Prvi slučaj indijske varijante covida-19 otkriven je u Švajcarskoj”, objavljeno je na Tviteru državne kancelarije za zdravlje, uz kratko objašnjenje da je slučaj otkriven kod putnika u tranzitu na jednom od švajcarskih aerodroma, piše NDTV.

Eparhija austrijsko-švajcarska: Vakcinacija medicinsko, a ne versko pitanje, sledite uputstva države u kojima živite (FOTO)

 

Vest je usledila nakon što su belgijske vlasti u četvrtak saopštile da je u Belgiji indijski soj otkriven u grupi indijskih učenika medicinske škole koji su imali pozitivan test na tu varijantu.

Objavljeno je da je reč o grupi od 20 mladih ljudi koji su u Pariz doputovali avionom 12. aprila.

Pre toga je indijska varijanta otkrivena u Velikoj Britaniji i Nemačkoj.

U međuvremenu, Indija se bori sa novim talasom zaraze prouzrokovanu tim novim sojem.

Veliki broj zemalja suspendovao je letove iz Indije, a putnici koje stižu iz Indije stavljeni su na crvenu listu, te su u obavezi da budu u desetodnevnom karantinu po dolasku iz rizičnih područja.

I u Švajcarskoj se trenutno raspravlja da li da Indiju stave na crvenu listu zemalja sa visokim rizikom, saopštile su zdravstvene vlasti.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More