Pala “Balkanska banda” u AUSTRIJI: Vođa SRBIN pretio SMRĆU prilikom HAPŠENJA!

Policija je u Gornjoj Austriji uhapsila deset osoba: HEROIN švercovali AUTOBUSOM!

Foto: Unsplash
568

Deset osoba, koje je policija nazvala “Balkanskom bandom”, uhapšeno je u Gornjoj Austriji zbog sumnje da su organizovali šverc heroina.

Kako se navodi, kao vođa grupe označen je Srbin (35) koji je u julu 2020. uhapšen u Austriji, nakon što je u zemlju ilegalno ušao iz Srbije. Prema medijskom pisanju, on je već osuđen na devet godina zatvora bez mogućnosti uslovnog otpusta, prenosi “Kurir”.

– Grupa se sumnjiči za šverc najmanje 1,5 kilograma heroina koji u uličnoj prodaji dostiže čak 90.000 evra. Vođa bande već je iza rešetaka, a među uhapšenima su i njegov mlađi brat i supruga – preneli su mediji.

Istraga je počela još pre nekog vremena, kada je policija pratila dva zavisnika.

– Preko njihovih kontakata došli su do Hrvata (28), koji je već osuđivan, a potom i Makedonca (30) koji mu je donosio veće količine heroina. Ispostavilo se da su i oni bili saradnici Srbina, koji je više puta deportovan iz Austrije, ali je uspeo da iz Srbije vodi posao. Navodno je njegov mlađi brat heroin donosio autobusom – pišu mediji.

Kada su ga uhapsili, Srbin je napravio haos.

– Pretio je istražiteljima smrću, a čak je i ženi slao poruke u kojima ju je optuživao da ga je izdala. Inače, njihova trogodišnja ćerka predata je centru za socijalni rad.

Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More