Od danas u Sloveniji ublažavanje epidemijskih restrikcija, evo šta će biti dozvoljeno

Foto: Youtube printscreen Al Jazeera Balkans
34

Od danas u Sloveniji počinje ublažavanje dela restriktivnih mera u okviru kojeg će biti dozvoljeno kontrolisano otvaranje smeštajnih i hotelskih kapaciteta sa ograničenjem da se gostima može izdati maksimalno 30 soba po objektu.

Svi gosti moraju da pruže na uvid ili potvrdu o negativnom testu na korona virus ili potvrdu o vakcinaciji, ili o preležanom kovidu 19.

Od danas će takođe biti dozvoljeno održavanje sportskih događaja i takmičenja, ali bez prisustva publike, a hotelima i motelima biće dozvoljeno da svojim gostima ponude korišćenje bazena ili sauna, prenosi STA.

Iz turističkog sektora s dobrodošlicom dočekuju ova ublažavanja restriktivnih mera, ali negoduju zbog toga što one nisu ranije najavljene.

“Želeli bismo da iskoristimo celu sezonu i nadamo se da će biti dobra”, kaže Anže Čokl hotelijer sa Bohinja u ukazuje da je manjim smeštajnim objektima i privatnicima koji izdaju sobe lakše da se prilagode novonastaloj situaciji i delimičnom ublažavanju restrikcija nego velikim hotelima.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More