Makron opisao detaljan plan otvaranja Francuske: Najviše se zaražavamo u grupi ako pevamo ili jedemo zajedno zato će mere odrediti pravila

Foto: Tanjug/AP
48

Emanuel Makron je danas posetio jednu školu u Pariskom predgrađu Melun, gde je razgovarao sa zaposlenima ali i sa učenicima. Posle posete školi, ispred škole je razgovarao sa građanima koji su postavljali razna pitanja u vezi trenutne sanitarne krize. On je jasno govorio o budućem otvaranju zemlje.

Najpre mu je jedna učenica rekla kako je veoma rano to što policijski čas počinje u 19h a to je i potvrdio Emanuel Makron.

Francuska postepeno ukida mere: Čini se da je vrhunac novog talasa epidemije iza nas

 

Rekao je da je početak policijskog časa u 19h zaista rano i da se radi na tome da se on pomeri. Ono što se poslednjih dana govori u javnosti je ideja izvršne vlasti da već od polovine maja meseca početak policijskog časa počinje u 21h.

Podsetimo da postoji trenutno dosta nepoštovanja policijskog časa usled poslednjih sunčanih dana i lepog vremena.

Onda su predsedniku Francuske okupljeni građani ispred škole postavili nekoliko pitanja, a on je bio jasan u vezi otvaranja zemlje. Rekao je da će se to desiti postepeno i da će se desiti u tri etape. Prva etapa će biti sredinom maja kada će se otvoriti letnje bašte ugostiteljskih objekata.

Druga etapa je predviđena za kraj maja kada bi se trebalo otvoriti mesta kulture kao što su bioskopi, muzeji i slično. I treća etapa će biti sredinom ili krajem juna gde će se dopuštiti otvaranje objekata za dvoranske sportove kao što su borilaški sportovi.

Makron je rekao da se najviše zaražavamo u grupi ako pevamo ili jedemo zajedno zato će mere odrediti pravila na koji način će sve funkcionisati.

Izvor ssup.fr
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More