Novak Đoković sredio kolegama vakcinaciju u Srbiji: Nadam se da će tu moju odluku svi poštovati (FOTO)

foto: tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
158

Novak Đoković na udaru je svetskih medija zbog stavova i izjava o vakcinaciji, iako je na Serbia Openu pružena prilika mnogima da se vakcinišu u Beogradu.

Zapadni mediji redovno mu postavljaju pitanja o vakcinaciji, priželjkuju reči vredne naslova, pa je i na turniru u Beogradu bilo toga.

Posle pobede nad Miomirom Kecmanovićem, u četvrtfinalu turnira, prokomentarisao je situaciju sa vakcinacijom, rekavši „da će svoj stav zadržati za sebe“.

Podaci koji govore da je u Austriji uspela vakcinacija

 

„Nadam se da će tu moju odluku svi poštovati. Ne želim da budem označen ni kao zagovornik ni kao protivnik vakcinacije“, rekao je Đoković tada.

Aktuelni „reket broj jedan“ je otkrio i da ga jedna stvar ipak raduje.

„Drago mi je jer igrači imaju izbor“, nakon čega je otkrio i da mu je brat Đorđe rekao da je veliki broj tenisera vakcinisan.

Ovo pitanje nije moglo da ga zaobiđe: “Ja sam advokat slobode izbora”

„Verujem da bi svi trebalo da budu slobodni da odluče za sebe. Ne želim da budem uključen u kampanju. Nadam se da to neće postati obavezno. Svako bi trebalo da bude slobodan da to uradi ili ne uradi i da poštujemo slobodu izbora“, zaključio je Novak.

Upravo tu priliku su mnogi iskoristili, poput Svena Grenevelda, koji je poznat po radu sa Monikom Seleš, Anom Ivanović, Karolinom Voznijacki, Marijom Šarapovom i mnogim drugim teniskim zvezdama.

On je uputio reči zahvalnosti Novaku, Đorđu Đokoviću, turniru, Beogradu i Srbiji na prilici da dobije prvu dozu vakcine.

 Taj potez pozdravio je čak i Ben Rotenberg, poznati teniski novinar koji je često u Tviter „ratu“ sa Novakovim navijačima.

On je podsetio da je Serbia Open drugi turnir posle Čarlstona koji je omogućio teniskim radnicima da se vakcinišu.

Izvor Nova
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More