Kovid specijalci “češljali” markete i otkrili na kojim mestima se zadržale čestice korone

Foto: Tanjug/ AP Photo/Francisco Seco
73

Specijalno odelenje italijanske policije kontrolisalo je više hiljadu prodavnica hrane u celoj Italiji da bi proverili da li postoje tragovi kovida-19 na spravama i aparatima koji se najviše koriste, piše agencija Ansa.

Na kolicima i korpama koje se koriste u samouslugama, na bankomatima i tastaturama vaga utvrđeno je prisustvo “genetskog materijala korona virusa”, saopšteno je iz policije.

Zbog nepoštovanja anti-kovid mera, nehigijene, nepridržavanja razmaka među kupcima, nedostatka dezinfekcionih sredstava, kazne su izdate na licu mesta u 226 slučajeva, 12 supermerkata je odmah zatvoreno, a vlasnici su kažnjeni.

Policija je zaplenila 2.000 kilograma prehrambenih proizvoda jer nisu imali etiketu o poreklu ili nisu bili na odgovarajući način pohranjeni, sto znači da nisu bili za upotrebu.

U svim prodavnicama u Italiji, od kako su na snazi anti-kovid mere, obavezno je imati na samom ulazu sredstvo za dezinfekciju ruku, a u samouslugama i za dezinfekciju korpi i kolica.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More