Korona ponovo odlaže Oktobarfest?!: “Ne želimo da budemo novi Išgl”

Foto: Pixabay
191

I ove godine mogla bi biti otkazana najveća fešta pod vedrim nebom u Nemačkoj, minhenski Oktoberfest.

Gradonačelnik Mingena Diter Rajter ne veruje da će ove godine moći da bude održana ta svetski poznata manifestacija.

“Prošle godine sam čvrsto verovao da ćemo 2021. imati Oktoberfest. Nada da će se održati je iz nedelje u nedelju sve manja”, kazao je Rajter za „Bild“.

On je rekao da, ako se uzmu u obzir aktuelne mere, Oktoberfest ne može da se održi.

Rajter ukazuje da, gde god da se pogleda u svetu, pandemija ne popušta, pa je za sada veoma teško zamisliti da se “najveća narodna fešta” održi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TheGrowlerON (@thegrowleron)


Prema njegovim rečima, bilo bi neophodno da se masovno ubrza vakcinacija da bi bilo Oktoberfesta.

Međutim, kaže za sada ne želi još da saopšti da fešte neće biti.

“O tome ću razgovarati sa premijerom pokrajine Bavarske u maju, jer bi bilo od koristi donošenje odluke za sve velike bavarske fešte. Verovatnoća je velika da takve fešte neće moći da se održe“, kazao je on.

I organizator Oktoberfesta Klemens Baumgartner, smatra da, na osnovu aktuelne situacije, ne bi bilo moguće ni u septembru, kada je planirano, bezbedno održati feštu.


“Nebezbedan Oktoberfest bi naneo štetu njegovom imidžu. Ne želimo da budemo novi Išgl“, rekao je Baumgartner, aludirajući na skijaški centar u Austriji koji je početkom pandemije postao poznat širom sveta kao veliko žarište korona virusa.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More