Beč se OTKLJUČAVA! Uskoro i odluka o obavezi nošenja FFP2 maski na javnim mestima na otvorenom

Foto: Tanjug/ AP Photo/Lisa Leutner
133

Glavni grad Austrije, Beč, od 3. maja popustiće aktuelnu meru zaključavanja i omogućiće otvaranje prodavnica i uslužne delatnosti, najavio je gradonačelnik Mihael Ludvig.

Za sada ostaće zatvoreni gastronomija i institucije kulture.

„Otvaranjem“ od 3. maja Beč sledi odluku pokrajina Donja Austrija i Burgenlanda, koje su o tome odlučili već ranije.

Foto: ÖBB/Zenger

Beč, Donja Austrija i Burgenland su, zbog teške epidemiološke situacije i popunjenih kapaciteta na jedinicama intenzivne nege, od 1. aprila uvele zaključavanje.

Dok su Donja Austrija i Beč odlučile, posle 18. aprila, da meru produže do 2. maja, Burgenland se „otvorio“ od 19. aprila.

Ludvig je kazao da su kapaciteti u bolnicama bili popunjeni što je opravdalo odluku o zaključavanju.

„Ta mera je delovala i usled toga smo već ove nedelje mogli otvoriti škole. Situacija u bolnicama je bolja, ali je i dalje epidemiološka situacija teška“, objasnio je on.

Ludvig je izrazio skeptičnost po pitanju otvaranju gastronomije i institucija kulture od 19. maja, kako to predviđa savezna vlada.

On je istakao da je više za obazrivo postepeno otvaranje, rekavši da se on oslanja na mišljenje struke i da će odluku o tome za Beč doneti kasnije.

Kako je preneo, od 3. maja ukida se i obaveza nošenja FFP2 maski na javnim mestima na otvorenom.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More