Raj za digitalne nomade: “Srbija, otvorena kanecalarija” – nova turistička ponuda naše zemlje

Foto: Unsplash/ Mirko Jeremić
445

Turistička organizacija Srbije (TOS) predstavila je novi turistički proizvod “Srbija, otvorena kancelarija” (Serbia open office) namenjen putnicima koji žele da posao obavljaju van mesta stalnog boravka, a da slobodno vreme koriste za turističke posete.

Budući da se u vreme pandemije broj onih koji mogu da rade od kuće znatno uvećao, porasla je i tražnja za destinacijama i objektima iz kojih se, uz pomoć brzog interneta, mogu obavljati redovne radne aktivnosti, a odmah posle toga uživati u lepotama prirode, aktivnom odmoru, gastronomiji ili obilasku gradova, muzeja, galerija, navodi se u saopštenju TOS-a.

Dodaje se da ovi putnici, tzv. digitalni nomadi odranije poznaju Srbiju i njene turističke potencijale.

“Turistička organizacija Srbije prepoznala je priliku i trend u kome ljudi nisu toliko vezani za kancelariju i traže inspirativno i kvalitetno mesto odakle bi mogli da obavljaju posao. Srbija ima upravo taj potencijal da kroz svoju turističku ponudu može da zadovolji zahteve koje ima ova kategorija turista”, izjavila je direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, objašnjavjući značaj uvođena ovog proizvoda.

Akcenat u njegovoj promociji biće stavljen prvenstveno na gradove Srbije, koji su pretrpeli najveće posledice po turistički promet usled pandemije, ali i na ruralne sredine.

Digitalni nomadi vole da putuju i menjaju destinacije i na jednoj se zadržavaju u proseku mesec dana.

To vreme, navode iz TOS-a, pružaoci turističkih usluga u Srbiji treba da iskoriste da gostima ponude najkvalitetniju uslugu, uz maksimalnu garanciju zaštite od kovida.

Da bi bili konkurentni kolegama iz mnogih evropskih zemalja koji pružaju sličnu uslugu, trebalo bi da gostima pomognu da što bolje upoznaju Srbiju i dožive najbolju avanturu.

Iskustva pokazuju da su za ovakav oblik putovanja najviše zainteresovani turisti iz Zapadne Evrope, SAD-a i Kanade a u poslednje vreme interesovanje pokazuju i gosti iz Rusije, Kine, Turske i zemalja našeg regiona.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More