Od 14. maja očekuju se olakšice za ulazak u Grčku

foto: Tanjug/AP Photo/Thanašis Stavrakis
32

Do 14. maja, za kada je u Grčkoj najavljen zvanični početak letnje sezone, Vlada Grčke je omogućila srpskim državljanima da u ovu zemlju uđu sa negativnim PCR testom, ne starijim od 72 sata ili potvrdom o vakcinaciji najmanje 14 dana pre dana ulaska u Grčku, podsećaju iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Grčka objavila kad ukida rigorozne mere: Naš cilj je da imamo bezbedan Uskrs i slobodno leto

 

Kada je reč o deci, ona najmlađa do pet godina su oslobođena testiranja, odnosno ne moraju da poseduju negativan PCR test a kako se navodi na sajtu ministarstva ukoliko epidemiološka situacija u Grčkoj bude povoljnija, očekuje se da će posle 14. maja biti uvedene olakšice vezane za vrstu testova i starosnu granicu dece.

Ovo zato što turistička putovanja u Grčku najviše planiraju porodice sa malom decom za koju nije omogućena vakcinacija, te bi obaveza njihovog PCR testiranja predstavljala dodatno finansijsko opterećenje.

Navodi se i da su putnici obavezni da najmanje 24 sata pre ulaska u Grčku popune PLF obrazac prijave i pokažu ga pri ulasku u Grčku, pri čemu porodice popunjavaju jedan formular za celu porodicu.

Iz Ministarstva podsećaju da je grčki ministar turizma Haris Teoharis, prilikom martovske posete Srbiji najavio da se od 14. maja kada u Grčkoj počinje letnja sezona može očekivati otvaranje graničnih prelaza sa Severnom Makedonijom, priznavanje antigenskih testova za decu stariju od 10 godina, kao i uvođenje tzv.fast line punktova za prelazak granice za vakcinisane građane.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More