Fabrika italijanske obuće zapošljava nove radnike u Srbiji, ali prvo idu na obuku

Pored postojeće fabrike, gradiće se još jedan objekat na 1.200 kvadratnih metara

533

ALIBUNAR – Mali pogon za proizvodnju italijanske obuće otvoren je pre četiri godine u Alibunaru i zapošljava 400 radnika, a sada se planira proširenje proizvodnih kapaciteta, javlja RTS.

U „Parilabu“ obućari, krojači i modelari iz južnog Banata imaju obezbeđeno radno mesto, a u toj fabrici i po nekoliko članova iz jedne porodice zarađuje platu.

Fabrika je opremljena savremenim mašinama i dnevno se u njoj proizvede oko 2.000 pari zimske obuće i patika za ekstremne sportove.

Zaposlenin na pet proizvodnih linija rade gornjišta za obuću, na koja se u Italiji postavljaju đonovi.

„Ovaj posao zahteva pre svega požrtvovanost, mora da se radi kvalitetno da bi opstali na tržištu i mi to radimo od početka“, ističe inženjerka konfekcije Maja Aleksić.

Obućari iz Alibunara sav repromaterijal dobijaju iz Italije i po njihovim modelima pravi se obuća koja mora da zadovolji visoke standarde kvaliteta, jer se najviše prodaje na tržištima Amerike, Kanade i Kine.

„Zadovoljan sam zato što smo uspeli da iškolujemo i obučimo veliki broj ljudi. To je bilo teško, ali zato sad imamo veliki uspeh, stvorili smo jednu veliku i uspešnu fabriku“, ističe direktor „Parilaba“ Jon Magda.

Na proleće će, pored postojeće fabrike, početi da se gradi još jedan objekat na 1.200 kvadratnih metara u kojem će se proizvoditi kompletna italijanska obuća.

Do kraja godine u planu je zapošljavanje novih 200 radnika koji će pre toga završiti stručnu obuku u Rumuniji i Italiji.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More