“Ta pojava non – pejpera znači da će pritisci na Srbiju biti sve veći”

Foto: LinkedIn / Timothy Less, ilustracija
47

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma iznenađen načinom na koji je sastavljen non-pejper, ali da, ipak, nije dobar za našu zemlju, iako je je mnogo bolji i više nudi od Ahtisarijevog plana, on je po njegovim rečima dokaz da će pritisci na Srbiju biti sve već.

“Ta pojava non – pejpera znači da će pritisci na Srbiju biti sve veći i da se bližimo konačnim pristiscima u kome mora da dođe do nekog rešenja ili do proglašenja krivca”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara koliko je pojava non-pejpera opasna za Srbiju.

Vučić je istakao da sve to znači da moramo da vodimo računa kako igramo tu igru, budemo vrlo pažljivi i mudri u ovoj situaciji i da je zato vrlo obazriv u davanju izjava povodom tog pitanja.

Kaže da u prethodne dve noći nije ukupno spavao više od pet sati, jer se mučio čitajući svoje i zvanične beleške, kako bi video kada su se, gde i pred kim neke stvari izgovarali.

Dodaje da je svakako non-pejper pravio neko ko je vrlo kompetentan i da misli da je bar jedna od osoba koje su to pravile od njega i obrazovanija i pametnija i da se ne stidi da to kaže.

Upozorio je da kao u šahu moramo da budemo vrlo oprezni da ne bi došlo do tzv. kontumacije, što znači isključenja jednog od igrača odnosno pada zastavice.

“Partija još traje, ovo je za mene još iznenađenje, način na koji je to urađeno, a ja ne mogu da se obazirem na analize kvazi stručnjaaka koji nisu ni videli non-pejper, a sve unapred znaju šta bi bi treblao da bude odgovor Srbije”, rekao je Vučić.

Dodaje da je zato vrlo obazriv u davanju izjava i dodao da je pustio Prištinu da kaže da Srbija stoji iza toga i da im se sada svi smeju.

Oni nam bez greške uvek pomognu kada okrive nas, dodao je Vučić.

“Ja i naši timovi i dalje analiziramo non-pejper. Mislim da znam ko je morao da učestvuje u njegovom sastavljanju. Ipak, nisam siguran da su osim iznenađenja, više od toga postigli. Mene je zasta iznenadio taj papir, jer je najpametnije napisan do sada. Ima više u njemu za Srbiju nego što je u Ahtisarijevom planu, mnogo, mnogo više. Tu je do sada najviše ponuđeno, makar neformalno, nego što bi Srbja mogla da dobije, a da li je to dobro ili nije, da budemo jasni – to je užasno teško i loše”, naveo je Vučić.

VUČIĆ: “Non pejper” o Kosovu pravio neko lukaviji od mene, sumnjam na fantastično pametnu ženu!

Moramo da vodimo zemlju na najpameniji način, samo ne smemo da pustimo da partija bude završen pre roka i pre kraja, jer onda nemamo nikakve šanse i može da se završi našom pređaom ili kontumacijom, zaključio je Vučić.

Vučić:Nemojte ni da sanjate da će Srbija priznati Kosovo

NOVI SAD, 28. aprila (Tanjug) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas Vjosi Osmani i privremenim prištinskim vlastima da ni ne sanjaju da bi Srbija mogla priznati nezavisnost Kosova.

Vučić je tako odgovorio na pitanje da prokomentariše objavu Osmani da iza svih non-pejpera stoji Srbija, uz konstataciju da je to neistina i laž.

„Ako se oni sada nadaju da bi Srbija prihvatila takvo priznanje Kosova poručio bih da ne sanjaju, a kamoli da Srbija stoji iza takvo nečeg“, rekao je on.

Kazao je da, pošto uvek i iza svega vide njega i Srbiju, te da on, da nije dobio pitanje, ne bi ni prokomentarisao objavu Osmani.

„Vidim da čitav dan slave što ih je Netfliks stavio na njihovu listu država. Netfliks vas je stavio na tu listu, šta će vam Un i Interpol. Gledajte filmove, šutirajte loptu“; poručio je Vučić.

Nemački ministar spoljnih poslova: Takozvani non pejper ne potiče od Nemačke

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More