U KINI VIŠE NE ZNAJU ZA KORONU: Očekuje se 250 miliona putovanja tokom praznika, rasprodate ulaznice za brojne atrakcije

Kina napokon živnula!

Foto: Tanjug (AP Photo/Emily Wang)
76

U Kini će, kako se procenjuje, biti 250 miliona putovanja tokom petodnevnog odmora, od 1. do 5. maja, u vreme obeležavanja Međunarodnog praznika rada, objavila je Kineska medijska grupa.

Kako je istaknuto, značajno je povećana prodaja ulaznica turističkih atrakcija, avionskih i železničkih karta i hotelskih rezervacija. Turističke atrakcije širom Kine prilagodile su načine prodaje karata kako bi reagovale na skok turističke potražnje, prenosi “Kurir”.

Foto: Tanjug (Ji Chunpeng/Xinhua via AP)

Ulaznice čuvenog Zabranjenog grada u Pekingu su rasprodate u roku od 10 minuta kad je počela prodaja putem interneta.

U provinciji Sičuanu u jugozapadnom delu Kine, muzej Sankingdui ograničiće dnevni broj posetilaca i zahtevaće rezervaciju putem interneta unapred. Muzej je privukao veliku pažnju posetilaca od kraja marta nakon što su arheolozi pronašli više od 500 predmeta starih oko 3.000 godina.

Foto: Tanjug (AP Photo/Ng Han Guan)

Broj registrovanih vozila u Kini je premašio 229 miliona do kraja marta, zato se prognozira da će gužva na auto-putevima biti povećana 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Foto: Tanjug (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Izvor Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More