MONIKA SELEŠ čvrsto je držala SVETSKI TRON u rukama a onda je mučki napad nožem u HAMBURGU srušio SVE! (FOTO, VIDEO)

28 godina od tragedije: Legendarna teniserka sada živi na FLORIDI, a njena SUDBINA LEDI KRV U ŽILAMA!

Foto: youtube/printscreen
44

Monika Seleš je devedesetih godina igrala najbolji ženski tenis. Na terenu je nizala pobede, svet je obožavao da prati njene maestralne poteze, a koliko je bila nedodirljiva pokazuje i činjenica da je tri i po godine bila na čelu “WTA” liste zaredom.

Takođe, u 16. godini pobedila je na “Rolan Garosu” i tako postala najmlađa pobednica ovog takmičenja. U izuzetno bogatoj karijeri osvojila je čak 53 titule i zaradila oko 16 miliona dolara, prenosi “Stil.kurir.rs”.

Foto: Wikipedia

Protivnice na terenu nisu uspele da je savladaju, ali monstrouzni napad jeste.

Naime, velikoj zvezdi bivše Jugoslavije, 30. aprila 1993. godine na terenu usred meča u Hamburgu, tridesetosmogodišnji Nemac Ginter Parhe mučki joj je zario nož u predelu lopatice, u dubini od 1,5 centimetar pred televizijskim kamerama i očima celog sveta.

Opsesivni navijač Štefi Graf je prethodno danima pratio prvu teniserku sveta od hotela do stadiona.

Povređena Monika, sva u krvi prebačena je u lokalnu bolnicu, u pratnji majke i brata. U posetu joj je došla i Štefi Graf koja se izvinila što je došla samo nakratko jer mora brzo da se vrati na turnir. Verovalo se da će nadmetanje u Hamburgu biti prekinuto zbog napada i prolivene krvi Selešove, koja je za nekoliko milimetara izbegla ubod u vitalni nerv i najverovatnije ostala paralizovana. Ona je privatnim avionom prebačena u SAD na lečenje i rehabilitaciju.

– Prve nedelje posle ranjavanja nisam mogla da pomeram ruku, ali dopustila sam sebi da me ispune mali naleti nade kako ću se potpuno oporaviti i za nekoliko meseci opet biti ona stara. Tada još nisam bila potpuno svesna ozbiljnosti onog što mi se dogodilo u Hamburgu – stoji u njenoj autobiografiji. A budući da jedno zlo nikada ne ide samo, tako je i jugoslovenska teniserka, u trenucima kada je njena rana još bila sveža, saznala da joj otac boluje od raka.

Monika se belom sportu vratila 1995. godine, ali ranije uspehe nije uspela da ponovi, od posttraumatskog sindroma nikad se nije oporavila.

Utehu je tražila u meditacijama, terapiji, ali i hrani pa se jedno vreme borila i sa viškom kilograma. Ipak, sa tim je uspela da se izbori.

“Kada sam prestala da igram tenis, shvatila sam da konačno imam vremena za sebe. Nije više bilo stresova zbog takmičenja, otarasila sam se eksperata i savetodavaca, zaboravila da brojim kalorije… Prestala sam da tragam za odgovorima van sebe i počela sam da osluškujem tihi glas unutar mene. Odjednom sam shvatila da problem nije u onome što jedem, već u onome što jede mene”, rekla je svojevremeno Monika.

“Drugi život” iskoristila je uradi sve ono za šta dok se bavila tenisom nije imala vremena, studirala je pejzažnu arhitekturu, zaigrala u „Plesu sa zvezdama“, skakala padobranom, napisala autobiografiju.

Monika danas živi na Floridi, i retko se oglašava na društvenim mrežama.

Dana koji joj je promenio život prisetila se prošle godine uz fotografiju sa lica mesta.

“Ko bi rekao da će taj 30. april biti toliko tužan…”, napisala je tada nekadašnja teniserka.

Nakon napada na slavnu teniserku na turnirima širom sveta uvedeno je posebno obezbeđenje.

Izvor Stil.kurir.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More