Čestitke zvaničnika patrijarhu i vernicima za Vaskrs: “Savesnim upravljanjem crkvom, mudrim rečima i delima, širiti duh jedinstva i solidarnosti između Crkve i države”

Foto: Instagram Prijatelji manastira Hilandar/printscreen
30

Princ Aleksandar Karađorđević čestitao je predstojeći Vaskrs patrijarhu Porfiriju, vladikama, sveštenstvu i svim vernicima.

U čestitki, princ Aleksandar sa porodicom Karađorđević, poželeo je svim pravoslavnim vernicima radostan i blagosloven Vaskrs.

“Iza nas je teška godina, prepuna izazova i nesigurnosti. Drugu godinu za redom, najveći hrišćanski praznik – Vaskrs dočekujemo sa željom da se svet izbori sa strašnim virusom”, poručio je princ.

Dodaje, da kao i uvek, sveti dani Vaskrsa jačaju veru i donose novu nadu u bezbrižniju i lepšu budućnost.

Poželeo je svima da praznik nad praznicima – dan Hristovog Vaskresenja, pobede dobra nad zlom i života nad smrću, donose blagoslovene dane i da snagu da prevaziđemo sve teškoće.

“Želim vam da praznične dane provedete sa svojim nabližima, u zdravlju, spokojstvu i sreći”, poručio je Aleksandar Karađorđević.

Vučić: Duh Vaskrsa inspiracija da radimo na razvoju SRB

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima, koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru.

U čestitki se kaže: „Vama, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima radosno čestitam najveći hrišćanski praznik – Vaskrs Gospoda Isusa Hrista.

Večna radost Vaskrsenja neka bude izvor nadahnuća da u vremenima bremenitim različitim izazovima i teškoćama uvek damo pravi odgovor, svedočeći da smo dostojni potomci Stefana Nemanje, Svetoga Save i svih drugih svetih srpskog naroda.

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Duh Vaskrsa neprekidna je inspiracija da svi zajedno srčano i posvećeno radimo na dobru i razvoju Republike Srbije, Srpske Pravoslavne Crkve i vaskolikog srpskog naroda.

Čestitajući Vam Vaskrs, želim da Gospod izlije obilje svoga blagoslova na našu Otadžbinu i Svetu Crkvu.

Hristos vaskrse!“, naveo je Vučić, saopštila je pres služba predsednika.

Selaković čestitao Uskrs: Sa verom u bolje sutra

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković je patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu, kao i svim vernicima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru, uputio srdačne čestitke sa željom da ga provedu u dobrom zdravlju, miru, praštanju, i sa verom u Boga i bolje sutra.

„Vašim nedavnim izborom na patrijaršijski presto, Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici dobili su odvažnog duhovnog vođu koji je spreman da se, u ovim izazovnim vremenima, odlučno suoči sa svim iskušenjima pred kojima se nalaze naš narod i Crkva.

Na ovaj praznik dozvolite mi da naglasim svoje uverenje da ćete dostojnim i savesnim upravljanjem Srpskom pravoslavnom crkvom, mudrim rečima i delima, širiti duh jedinstva i solidarnosti između Crkve i države na putu zaštite i očuvanja naše tradicije, vere i identiteta, naročito u kontekstu zajedničkih briga za naš narod i srpsku duhovnu baštitu na Kosovu i Metohiji i u regionu“, poručio je u čestitki ministar Selaković.

Svim vernicima koji obeležavaju Vaskrs po julijanskom kalendaru, Selaković je poželeo da nam praznik donese snagu da istrajemo u svim poteškoćama i da prevaziđemo sve izazove sa kojima se suočavamo u današnjem vremenu, sledeći put tolerancije, uzajamnog poštovanja i razumevanja.

“Uz iskrene želje da praznične dane Vaskrsa provedete u duhu neprolaznih vrednosti pravoslavne vere, obasjani slogom, ljubavlju i duhovnim blagostanjem, upućujem Vam najradosniji pozdrav, Hristos vaskrse“, poručio je ministar Selaković, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More