11 zemalja šalje avione u Jerusalim po Blagodatni oganj

Foto: Naši u svetu
152

Iako je aerodrom Ben Gurion i dalje zatvoren zbog ograničenja u vezi sa KOVID-19, Izrael će dozvoliti da nekoliko zemalja pošalju delegacije da prime Blagodatni oganj, koji se svake godine na Veliku subotu spušta u crkvu Svetog groba.

„Ove zemlje su Kipar, Bugarska, Belorusija, Moldavija, Ukrajina, Rusija, Rumunija, Grčka, Gruzija, Poljska i Kazahstan“, najavila je na konferenciji za novinare Šaron Regev, direktorka Odeljenja za svetske religije izraelskog Ministarstva spoljnih poslova, izveštava RIA-Novosti.

Po prvi put bez vernika! Sišao Blagodatni oganj u crkvi Svetog groba Gospodnjeg u Jerusalimu (FOTO, VIDEO)

Prema njenim rečima, Ministarstvo spoljnih poslova pripremalo se za to „više nedelja“. Specijalni izaslanici dostaviće Blagodatni oganj hrišćanskim zajednicama Izraela, Palestine i Jordana, navela je ona, prenosi mitropolija.com.

Ranije je navedeno da će oko 2.500 vernika ove godine moći da prisustvuje činu uzimanja Blagodatnog ognja, uz dokaze o vakcinaciji.

Izvor www.mitropolija.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More