Srpski patrijarh Porfirije do posla pešači devet kilometara (FOTO)

foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC
229

Srpski patrijarh Porfirije na posao u Patrijaršiju u Beogradu svakodnevno dolazi bez službenog vozila, a na Veliki petak je razdaljinu od devet kilometara umesto automobilom prešao pešice i bez pratnje, piše “Blic”.


Za mnoge je fotografija koja je juče objavljena na društvenim mrežama, na kojoj se vidi kako patrijarh Porfirije pešači “Mostarskom petljom”, bila iznenađenje, ali ne i za one koji ga poznaju, piše list, navodeći da se patrijarh uputio iz patrijaršijske rezidencije na Dedinju u Sabornu crkvu na iznošenje plaštanice.

“To nije ništa novo već njegova praksa koju je stekao u Zagrebu (gde je službovao kao mitropolit zagrebačko-ljubljanski) i koju praktikuje i u Beogradu, kada god može”, kaže za “Blic” sagovornik blizak patrijarhu.

Ono što je još više iznenadilo od samog prizora patrijarha Porfirija kako pešači bilo je što je išao sam, bez obezbeđenja, a za njega je iznenađenje što je situacija dobila toliki publicitet, kažu u Patrijaršiji.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More