Pooštren režim ulaska u Austriju iz Indije, Južne Afrike i Brazila, a popuštanje mera za ulazak iz pojedinih zemalja

Foto: Pixabay
115

Austrija pooštrava režim ulaska u zemlju za građane koji dolaze iz zemalja u kojima “divljaju” mutacije korona virusa – Indije, Južne Afrike i Brazila.

Od ponedeljka osobe koje dolaze iz tih zemalja u Austriju će moći da uđu samo uz negativan PCR test, navodi se u izmeni kovid pravila za prelazak granice.

Istovremeno se popušta mera prilikom ulaska u Austriju iz Finske, Italije i Slovačke.

Za putnike koji dolaze u Austriju iz Indije u četvrtak su uvedene prve pooštrene mere, prema kojima se zabranjuje sletanje avionima koji dolaze iz Indije, a ulazak u zemlju dozvoljava samo licima koja su nastanjena u Austriji.

Od ponedeljka putnici iz Indije moraju sa sobom imati negativan PCR test ili ga uraditi po ulasku u zemlju u roku od 24 sata.

Prekidanje desetodnevnog karantina nakon pet dana izolacije moguće je, kako se navodi u izmeni pravila, samo uz PCR test.

Obavezan karantin ukida se za osobe koje dolaze iz Finske, koja je prva zemlja članica EU koja je uneta u listu zemalja sa malom incidencijom.

Takođe sa crne liste izbrisane su Italija i Slovačka, što olakšava prekograničnim radnicima putovanje, jer će moći sada tek svaki sedmi dan na testiranje.

Istovremeno na crnu listu ušle su Hrvatska i Holandija, te putnici iz tih zemalja mogu ući u Austriju sa negativnim testom ne starijim od 72 sata.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More