Madriđani ponovo gledali koridu, 6.000 ljudi u areni, prihod od karate otišao u humanitarne svrhe (FOTO)

Foto: Tviter/printscreen
19

Na hiljade španskih ljubitelja koride juče je pozdravilo matadore koji su se vratili u madridsku arenu ”Las Ventas” kako bi se borili protiv bikova, prvi put otkako je počela pandemija kovida-19, javlja Rojters.

Posetioci su morali da nose zaštitne maske i da sede na obeleženim sedištima, između kojih je bio razmak kojim se poštovala socijalna distanca.

Navijači su gledali kako se matadori bore protiv sedam bikova, a događaj je bio humanitarnog karaktera, kako bi se sakupio novac za matadore koji su dugo bez posla, ali i radnike koji rade pri koridi.


Skoro sve španske arene su zatvorene godinu dana zbog restriktivnih mera, zbog čega su kontroverzni spektakl i matadori upali u finansijsku krizu.

Borbi sa bikovima danas je prisustvovalo 6.000 ljudi, što je 40 odsto popunjenosti kapaciteta arene.


Današnjem događaju su prisustvovali najpoznatiji španski matadori, koji su zabavljali privlegovane fanove – samo retki su uspeli dođu do ulaznica.

Rojters dodaje da su Španci “podeljeni po pitanju krvavog spektakla” – neki ga smatraju umetnošću, dok drugi misle da je okrutan.

Popularnost koride je opala prethodnih godina, jer je naišla na veliki otpor aktivista za prava životinja i pojedinih levičarskih pokreta, navodi Rojters.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More