Turistički aranžmani spremni a dogovor o kovid pasošima na “staklenim nogama”

Foto: Pixabay
76

Evropski i turisti trećih zemalja trebalo bi da mogu da posete članice Evropske unije ovog leta, ali će možda morati da pribave višestruka, potencijalno nepovezana zdravstvena uverenja – osim ako se blok ne dogovori o svim aspektima jedinstvenih “kovid-pasoša”.

Pod velikim pritiskom zemalja koje se oslanjaju na turizam, poput Grčke i Španije, Brisel planira da započne sa testiranjem zajedničkog EU “digitalnog zelenog sertifikata“ sledećeg meseca, sa ciljem da on zaživi do sredine juna, piše Blic.

Evropski parlament u sredu je usvojio zajednički stav o takozvanim kovid-pasošima za članice bloka i treće zemlje, ali uz nekoliko izmena u odnosu na predlog koji je Evropska komisija sastavila krajem marta. Tako će se umesto “digitalni zeleni sertifikat“ koristiti naziv “EU kovid-19 sertifikat“, a odlučeno je i da te potvrde ne budu na snazi duže od 12 meseci.

Uprkos zahtevima “PROTIV” 13 evropskih zemalja dogovorile kovid pasoše, među njima AUSTRIJA

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More